ПРО ЄВРОМАЙДАН – ЖИВИЙ ЛАНЦЮГ ВІД КИЄВА ДО МЕДИКИ

ПРО ЄВРОМАЙДАН – ЖИВИЙ ЛАНЦЮГ ВІД КИЄВА ДО МЕДИКИ

Євромайдан благословили священики трьох Церков
На сцену Євромайдану 29 листопада вийшли священики трьох українських Церков – УГКЦ, УПЦ КП та РКЦ. Вони разом і з багатотисячним людом провели молебень за Україну. А наприкінці усі заспівали пісню „Боже, великий Єдиний” – церковний гімн України. Один із священиків зачитав зі сцени поезію Івана Франка „Народе мій, замучений, розбитий”… У такий спосіб три Церкви України висловили свою солідарність з народом та благословили Євромайдан, повідомляє Експрес онлайн.

«Чинна Влада обманула народ» – Архиєпископ-емерит Любомир (Гузар)
«Чинна Влада нас не хотіла почути. Чинна Влада обманула народ, чинна Влада цілий рік запевняла про одне, а в останньому моменті показала своє правдиве обличчя. Чинна Влада старається оправдувати своє поступування аргументами, про які не було мови впродовж минулого року. Чинна Влада мала цілий рік, щоби підготувати підписання асоціації», – Таку думку висловив Архиєпископ-емерит Любомир (Гузар) у коментарі журналісту Дмитру Крикуну для РІСУ

Тисячі людей утворили живий ланцюг, аби з’єднати Україну з ЄС

Українці у Київській, Львівській, Рівненській та Житомирській областях вийшли на вулиці, аби утворити живий ланцюг, який, тягнувся з Києва до Польщі.
Тисячі людей вийшли на вулиці у Львові. Окрім студентів, було чимало старших людей, а також молодих сімей з маленькими дітьми. Люди тримали українську символіку. Натовп скандував: „Україна йде в ЄС”, „Ми хочемо в ЄС” та інші відомі гасла Євромайдану. Також вони співали гімн України. «Україна – це Європа».
На кордоні у Шегині люди об’єдналися у живий ланцюг на підтримку євроінтеграційного шляху України. З боку України поблизу кордону зібралося приблизно 300 людей. Стільки ж на польській стороні у Медиці. Зі Львова на трасу до Шегинь на живий ланцюг виїхало п’ять тисяч молоді, на польську сторону перейшло лише 300 осіб, ті що мали візи – сказала Марта Пецюх одна з організаторів.
Нагадаємо, живий ланцюг з Києва до Польщі проходив по трасі Київ-Шегині (Е40) аж до Медики в Польщі.

Фоторепортаж о. Богдан Степан
Медика, 2013-11-29, год 13.00

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK