XIV Архиєпархіяльний Огляд Релігійної Творчості

XIV Архиєпархіяльний Огляд Релігійної Творчості

В суботу 16 листопада 2013 в Гурово Ілавецькій Парафії відбувся черговий Огляд Релігійної творчості п.з.: «Ви сіль землі… місійний дух у Церкві». Огляд відбувся в Комплексі шкіл з українською мовою навчання, почався о год. 10:00 спільною молитвою яку супроводжував головний організатор о. мітрат Іван Лайкіш.

На Огляді присутні були почесні гості: о. синкел Дмитро Гарасим ЧСВВ, о. Петро Кушка ЧСВВ, директор архиєпархіяльного Карітас о. Іван Галушка, Протоігумеиія Сестер Васильянок с. Магдалина Шевчик, директор школи Марія Ольга Сич, віцедиректор Олександра Латанишин, сестри монахині, катехити і вчителі.

В тому році з трьох північних деканатів приїхало до Гурова більше 200 дітей, разом з 50 опікунами і батьками, щоби представити свої театральні програми. Було 11 груп з шкіл початкових, гімназії і ліцею. Діти прибули із: Ельблонга, Бань Мазурських, Бартошиць, Варшави, Пасленка, Годкова, Лелькова, Гіжицька, Ольштина і Гурова Ілавецького.

Зразу після приїзду кожен з учасників отримав сухий пайок і напиток.

На Огляді панувала дуже позитивна атмосфера, що видно було на лицях розбавлених малих дітей, які займали місця в перших рядах на залі. Огляд в тому році тішився високим рівнем виступів, пісні і музика були дуже влучно підібрані для програм. Виступ учнів початкової школи – парафіян Гурова Ілавецького особливо подобався публіці. Видно було спонтанність і невимушену активність учнів-артистів, їхнє вдоволення і сатисфакцію з участі в представленнях. Гурово-Ілавецькі ліцеалісти були останньою групою яка виступала. Представили вони дуже вимовну і символічну пантоміму стисло повязану з темою огляду.

Опісля презентацій всі групи одержали грамоти, а кожен учасник подарунки. На закінчення всі учасники отримали безкоштовно смачний обід.

Дуже дякуємо всім які доклали своє зусилля до того ж заходу, особливо: о. мітратові Іванові Лайкішу, дирекції Комплексу шкіл з українською мовою навчання, пану Мирону Мацьопі (наголоснення), пану Богданові Тхіру (фотографії), працівникам школи, батькам, опікунам, парафіянам, учням і всім тим, без винятку, які внесли свій вклад і зусилля у підготування Огляду.

о. Богдан Крик – сотрудник

(текст і фото зі сторінки  www.cerkiew.gorowo.pl/)

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK