Свято Блаженної Сестри Йосафати в Екуменічному Домі Суспільної Допомоги в Пралківцях.

Свято Блаженної Сестри Йосафати в Екуменічному Домі Суспільної Допомоги в Пралківцях.

„Це миле обличчя і погляд у даль,
ласкавий усміх Йосафати,
до Тебе сьогодні приходимо всі,
ми діти твої, Йосафато”.

Словами цієї  пісні 16 листопада в Екуменічному Домі Суспільної Допомоги в Пралківцях розпочалося цьогорічне свято в честь Преподобної Йосафати Гордашевської – Співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць НДМ.Папа Іван Павло ІІ, під час пастирського візиту в Україні зарахував с. Йосафату до лику блаженних. Наша церква вшановує пам’ять с. Йосафати 20 листопада.

З нагоди свята в каплиці зібралися добродії, приятелі, знайомі, лікарі, мешканці та працівники Дому, Сестри Чину Св. Василія Великого, Сести Св. Йосифа, Сестри Служебниці НДМ, представники Марійської Дружини.  На початку торжества урочисто відспівали Молебень до Блаженної с. Йосафати, який служили Митрат о. Михайло Фецюх, о. Орест Підлипчак ЧСВВ, о. Павло Рогунь. В молитві взяв також участь парох Пралківецької латинської парафії  о. Станіслав Прокускі. Традиційно, під час Молебня  прозвучали написані жителями Дому намірення до Блаженної Йосафати – подяки та нові прохання. По молитві слова привітання та подяки до всіх присутніх скерувала Провінційна Настоятелька с. Наталія Маціна. Свято завершилося спільним почастунком.

Сестра Йосафата відзначалась великою любов’ю і дбанням про серце народу, а її життя було сплетене з молитви, любові до Бога й ближнього, особливо до терплячих і духовно занедбаних.

За прикладом Блаженної сестри Йосафати, вчімся довіряти Божій любові, яка перетворює життя і наповнює його глибоким сенсом та радістю.

Сестри Служебниці НДМ.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK