Панахида на Пикуличах

Панахида на Пикуличах

У понеділок 14 жовтня в свято Покрови Пресвятої Богородиці після Служби Божої у Катедральному Соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі на військовому цвинтарі в Пикуличах вшановано память воїнів  Української Повстанської Армії які загинули у боротьбі за батьківщину.  Отець митрат Євген Попович – протосинкел очолив панахиду після якої до зібраних звернувся  зі словом пан Михайло Пульковський – голова правління товариства „Український народний дім”. Після спільної молитви представники різних суспільних організацій поклали вінці на могилах повстанців.

Опісля Пикулич всі переїхали на цвинтар у Перемишлі на вул. Словацького де похоронено воїнів відділів УПА які воювали проти польського та радянського комунізму в 1945 – 1947 роки. Спочивають там також інші жертви польського Управління безпеки в Перемишлі, члени інших структур підпілля, а також люди, які не належали до жодних військових структур. На 58-й ділянці відслужено панахиду після якої до зібраних промовялв пан Богдан Гук – голова організації „Українська спадщина”. На закінчення покладено під березовим хрестом вінці і відспівано – „Ще не вмерла Україна…”.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK