ЗАСІДАННЯ МИТРОПОЛИЧОЇ КОМІСІЇ ПО НАПИСАННЮ ПРОГРАМИ НАВЧАННЯ РЕЛІГІЇ

ЗАСІДАННЯ  МИТРОПОЛИЧОЇ  КОМІСІЇ  ПО  НАПИСАННЮ  ПРОГРАМИ  НАВЧАННЯ  РЕЛІГІЇ

В Гурові Ілавецькому 15 жовтня зібралась Митрополича Катехитична комісія, якої завданням є опрацювати програми навчання греко-католицької релігії на всі рівні едукаційного процесу, тобто шість програм. В працях Комісії беруть участь представники Архиєпархії перемисько-варшавсько та Єпархїі вроцлавсько-гданської.
На засіданні визначено відповідальних за кожен едукаційний етап:
– Садочок і «0» – с. Магдалина Ожанська СНДМ
– Кл. І-ІІІ – с. Олена Манькут СНДМ
– Кл. IV-VI – о. Руслан та Івона Марцішак
– Гімназія – с. Даниїла Шумна СНДМ та о. Іван лайкіш
– Середня школа – о. д-р Ярослав Роман та о. д-р Аркадій Трохановський
– Для осіб з особливими потребами – очікує призначення.
Опрацьовано схему для запису програм. Проаналізовано практику причащання при тайні Хрещення та малих дітей на Літургії. Рішено з’ясувати на зустрічах в єпархіях однообразність тих практик. Наступне засідання відбудеться в половині грудня в Білому Борі.
Замітк:
Митрополича Катехитична Комісія була покликана архиєп. Івана Мартиняка та владики Володимира Ющака декретом від 1.10.2012р. для написання Підстави програми навчання релігії греко-католицької в публичних школах. Документ було опрацьовано. Позитивну рецензії одержав від о. проф. Ярослава Москалика. Владики його одобрили. Відтак Комісії доручено опрацювати програми навчання. Саме 15 жовтня Коміся, в оновленому складі, вперше засідала під головуванням о. мітрата Івана Лайкоша та співголови о. д-ра Аркадія Трохановського, щоб почати працю над програмами.

о. Іван Лайкіш

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK