Проект власноручного переписування Св. Письма завершений

Проект власноручного переписування Св. Письма завершений

Цей захід спрямований був до усіх дітей, молоді, та до їхніх батьків. Проект був відповіддю на заклик Синоду Єпископів УГКЦ рекомендувати та популяризувати читання Св. Письма у сім’ях. Був він також формою підготовки вірних нашої Архієпархії до відзначення 1025-річниці Хрещення Руси – України, яке відбулoся 28-29.06.2013р. в Гурові Іл., і до приїзду на це святкування Глави нашої Церкви, Патріарха УГКЦ Їх Блаженства СВЯТОСЛАВА.
Катехитична комісія опрацювала проект, а координацію доручено с. Олені Д. Манькут СНДМ.
Переписування Св. Письма завершено у травні. Головна відповідальність за реалізацію проекту спочивала на катехитах, які згідно зі схемою поданою координатором, розподіляли частини вибраних книг Св. Письма у своїх парафіях. Венгожевському деканату доручено книгу Псальмів, деканату ольштинському – Діяння Апостолів, деканату ельблонзькому – Євангеліє від Марка, парафії Перемишль – книгу Приповідок, молоді гурово-шлавецького Комплексу шкіл з укр. мовою навчання – книгу Проповідника.
Кожну книгу учні переписували на картках іншого кольору. Листочки з текстами катехити передали відповідальним у кожному деканаті, щоб їх склеїти в одну книгу – Сувої Святого Письма. Про остаточну форму переписаних книг подбали сестри с. Даниїла СНДМ і с. Олена СНДМ, які спільно навинули текст на дерев’яні дрючки, закріпили печать з ініціалами ІС ХС НІ КА, тоді покладено текст в коробку загорнено в прозорий папір, надруковано надписи, яка це книга, та хто переписував текст.
У суботу 29 червня 2013, делегація молоді і дітей передала сувої ручно переписаного Святого Письма підчас зустрічі Патріарха УГКЦ з молоддю. Їх Блаженство СВЯТОСЛАВ отримав текст книги Псалмів, Владика Ігор (ВОЗЬНЯК), Архиєпископ і Митрополит Львівський – Книгу Діянь Апостольських, Владика Василь (СЕМЕНЮК), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Євангелію від Марка, Книгу Приповідок отримав Владика Володимир (ВІЙТИШИН), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Владика Володимир (ЮЩАК), Єпарх Вроцлавсько-Ґданський Книгу Проповідника.
Блаженіший та Владики гарно подякували і з задоволенням віднеслися до форми зустрічі дітей і молоді зі Святим Письмом. Цю ідею хочуть запропонувати у своїх єпархіях.
Слід сказати, що ця ініціатива була прийнята дітьми позитивно. Учні читали і переписували власноручно книги Святого Письма: індивідуально в дома, або індивідуально в гурті у школі підчас катехизи. Цей захід мав заохотити дітей та молодь взяти до рук Святе Письмо і задуматись над змістом святого тексту. Читаючи і уважно переписуючи бачили вони важливість кожного слова і що його не слід поминати. Учні та молодь в більшості дуже серйозно і відповідально працювала над завданим текстом, ставлячись з повагою до кожного слова. При цьому заангажовані були також батьки, особливо коли текст переписували молодші діти.
Дехто з дітей і їхні батьки та катехити оздобили цікавими декоративними орнаментами частини переписаних текстів. Це була їхня довільна, артистична творчість.
У цей спосіб, багато осіб різного віку, з`єдналось у одному святому ділі, яке може символізувати єдності наших парафіяльних, катехитичних спільнот з усією Церквою, яка молитовно готувалася до відзначення великого Ювілею.

Координатор проекту
с. Олені Д. Манькут СНДМ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK