Церква в Устриках Долішніх в черговий раз «ожила», згадавши минулу історію

Церква в Устриках Долішніх в черговий раз «ожила», згадавши минулу історію

29 вересня 2013 року, в Неділю по Воздвиженні, Парафія в Устриках Долішніх в черговий раз почулася ще більш «живішою». Святиня «ожила», згадавши минулу історію, коли в її лавках не було жодного вільного місця. Причиною цьому була проща до Устрицької церкви нащадків – синів, дочок і внуків – тих українців, які були виселені з цих земель за теперішній східній кордон Польщі. Прочани з України в кількості 46 осіб з Миколаєва, Жидачева, Нового Роздолу, Трускавця взяли участь у недільному Богослуженні, після якого відбулася зустріч-спілкування з місцевими парафіянами. Була це вже третя проща у цьому році. Попередні відбулися в липні і традиційно в серпні, в часі парафіяльного Празника Успення Пресвятої Богородиці, під час якої прочани зустрілися з парафіянами на вогнищі – запаленні «Бойківської Ватри» представниками вже третього покоління виселених.
Ці зустрічі відбуваються завдяки багаторічній співпраці Голови Міського Гуртка ОУП в Устриках Долішніх п. Стефанії Гаврилець і п. Віктора Козоглодюка, який є Головою товариства «Устріки», яке об’єднує людей з подібною долею – виселених з Устрицької та Ліської землі. Незважаючи на нелегку економічну ситуацію і труднощі пов’язані з отриманням віз і подорожуванням, люди радо приїжджають на землю своїх предків, присутністю і своєю «лептою» підримують місцеву Парафію. Нещодавно ще однією пожертвою для Парафії зі сторони прочан стала дорогоцінно оправлена Книга Св. Євангелія для літургійних потреб, яку спільно з родиною пожертвував і особисто привіз меценат п. Сергій Кіра.
В майбутньому учасники прощ планують створення парафіяльно-культурного центру, в якому могли б зустрічатися і ділитися своїм життєвим і релігійно-суспільним досвідом усі покоління українців з обох частин кордону, яких об’єднує Устрицька Парафія.

отець Микола Костецький

Архівальні фотографії о. Богдана Степана з 31 серпня 2008 року

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK