У Варшаві пройде міжнародна конференція в рамках проекту „Примирення в Європі”

У Варшаві пройде міжнародна конференція в рамках проекту „Примирення в Європі”

У Варшавському центрі православної культури з 2 по 4 жовтня 2013 року відбудеться міжнародна конференція «Примирення в Центрально-Східній Європі. Нові виклики», яка пройде в рамках проекту «Примирення в Європі. Завдання Церков в Україні, Білорусії, Польщі й Німеччині».

Тема конференції буде пов’язана з примиренням у центральному й східному регіонах Європи. Важливим імпульсом для організації конференції слугували нещодавно опубліковані документи, які стосуються польсько-українських відносин, насамперед «Спільна декларація з нагоди 70-х роковин Волинської трагедії між Римо-Католицькою та Греко-Католицькою Церквами в Польщі й Україні».

Численні публікації й заяви в засобах масової інформації – як у Польщі, так і в Україні – показують розмаїття думок та інтерпретацій цих історичних подій. Тому під час конференції історики та експерти представлять коріння проблеми польсько-українського примирення й наслідки вже досягнутих результатів з польської й української історичної перспективи. Вони також постараються дати відповідь на основні питання: у чому полягає польсько-українська проблема; які її коріння; що вже вдалося з’ясувати й погодити між Польщею й Україною; на якій стадії ми, як нації, перебуваємо в процесі примирення; що ще найближчим часом слід вирішити.

Під час конференції, крім істориків та експертів з України, виступлять представники Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви, Римо-Католицької Церкви та Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK