У Варшаві відбулись святкування 25-літнього ювілею священичого рукоположення –– о. Ігоря Гарасима ЧСВВ

У Варшаві відбулись святкування 25-літнього ювілею священичого рукоположення –– о. Ігоря Гарасима ЧСВВ

У неділю, 22 вересня 2013 року, урочистою Архієрейською літургією за участю Високопреосвященнішого Архієпископа і Митрополита Перемишльсько-Варшавського Івана Мартиняка та Владики Вроцлавсько-Ґданської єпархії – Володимира Ющака ЧСВВ, розпочалися святкування 25-літнього ювілею священичого руко положення –– о. Ігоря Гарасима ЧСВВ, Протоігумена Василіанського Чину в Польщі.

На це свято, на запрошення Ювіляра, також прибули: Протоархимандрит Василіанського Чину – о. Ґенезій Віомар ЧСВВ, Протоігумен Василіанського Чину в Словаччині – о. Методій Біланчик ЧСВВ, протосинкел Перемишльсько-Варшавської архієпархії – о. Митрат Євген Попович, ігумен Свято-Михайлівського василіанського монастиря у Венґожеві і синкел Перемишльсько-Варшавської архієпархії – о. Димитрій Гарасим ЧСВВ, о. Митрат Андрій Сорока, настоятель греко-католицької духовної семінарії в Любліні – о. Богдан Панчак, ігумен василіанського монастиря у Перемишлі – о. Юліан Коваль ЧСВВ, настоятель василіанського монастиря у Кентшині – о. Миколай Козіцький ЧСВВ, парох варшавської греко-католицької парафії – о. Петро Кушка ЧСВВ, о. Василь Кепещук ЧСВВ, протоігуменя провінції сестер Чину святого Василія Великого в Словаччині – с. Йосифа Шима ЧСВВ разом із с. Даниїлою Штефковою, протоігуменя провінції сестер Чину святого Василія великого в Польщі – с. Магдалина Шевчик ЧСВВ.

Також на запрошення отця Протоігумена на святі були: депутат польського сейму – п. Мирон Сич разом із своєю дружиною п. Марією, п. Мирослав Чех, голова ОУП – п. Петро Тима, Світлана Гуркіна – директор Інституту Історії Церкви УКУ у Львові, голова парафіяльної ради греко-католицької парафії у Варшаві – п. Юрій Рейт разом із дружиною п. Анною, професор Ігор Галаґіда, п. Єва Рибалт та численні рідні, близькі і друзі о. Ігоря.

У проповіді Владика Володимир Ющак ЧСВВ, зобразив шлях ієрейського служіння отця Протоігумена, а також побажав дальшого плідного служіння Церкві і народу.

Після літургії свої поздоровлення на руки о. Ігоря ЧСВВ склали: Митрополит Іван Мартиняк, Протоархимандрит о. Ґенезій Віомар ЧСВВ, о. Митрат Андрій Сорока, та інші запрошені отці і численні парафіяни, які також прибули на це свято із різних парафій, де протягом цих років здійснював своє служіння отець Протоігумен.

На закінчення торжеств отець Протоігумен висловив щиру вдячність для всіх, що були і прийшли спільно помолитись та подякувати Господеві за цей дар служіння.

Опісля для запрошених гостей відбувся святковий обід у світлиці під церквою.

Від імені о. Протоігумена та Василіанської спільноти у Польщі, щиро дякуємо Високопреосвященнішму Митропорлиту Івану Мартиняка, Владиці Володимиру Ющаку ЧСВВ, Протоархимандритові Василіанського Чину – о. Ґенезію Віомару ЧСВВ та всім отцям і вірянам за прибуття на це велике свято і за спільну молитву.

Особливо дякуємо усім, хто допомагав у приготуванні та звершенні цього свята.

bazylianie.pl

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK